(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ŘEZY "Kočičí oči"
Potřebné ingredience
150g mletého cukru, 150g polohrubé mouky, 100 g másla, 3 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 6 lžic mléka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa
piškóty, marmeláda
Poleva: 200g mletého cukru, 1 lžíce másla, 1 lžíce solamylu, asi 5 lžic rumu
Postup přípravy
Tři žloutky vmícháme s máslem a cukrem na pěnu. Do hmoty postupně vmícháme mouku, prášek do pečiva, mléko, rum, kakao, nakonec zlehka sníh ze tří bílků.
Formu srnčí hřbet vymastíme a vysypeme. Do formy vlijeme polovinu těsta, na vrch po délce uložíme ve dvou řadách piškoty, které jsme nejprve po dvou slepili marmeládou a pokapali rumem. Na piškoty nalijeme druhou část těsta upečeme v předehřáté troubě.
Polevu vytvoříme z cukru, rozehřátého másla a solamylu. Přichutíme ji rumem a polijeme vychladlou buchtu.
Formu srnčí hřbet vymastíme a vysypeme. Do formy vlijeme polovinu těsta, na vrch po délce uložíme ve dvou řadách piškoty, které jsme nejprve po dvou slepili marmeládou a pokapali rumem. Na piškoty nalijeme druhou část těsta upečeme v předehřáté troubě.
Polevu vytvoříme z cukru, rozehřátého másla a solamylu. Přichutíme ji rumem a polijeme vychladlou buchtu.
slepené piškoty marmeládou
piškoty a polovina těsta
piškoty zalité těstem
Atak to vypadá, bez čokolády. Potřebovala jsem ji na cestu, tak jsme ji jen pocukrovali.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé